Hvad er forkølelse?

Forkølelse er en smitsom virussygdom. Den rammer de øvre luftveje, primært næse-, bihule- og svælgrummet. Ofte vil man opleve, at næsen løber eller er tilstoppet og muligvis at bihulerne er virus inficerede.

Forkølelse rammer folk i alle aldre, men er særlig hyppig hos børn. Sygdommen ses oftest i efterårs- og vintermånederne. Gennemsnitligt er man forkølet to til tre gange om året og forkølelsen varer ofte ca. en uge hver gang.

Der findes omkring 100 forskellige vira, der kan give forkølelse. En forkølet person kan smitte andre via luftbårne dråber, når der hostes eller nyses eller via hænderne. Faktisk kan forkølelses virus overleve på huden i flere timer. Derfor er det vigtigt at vaske hænder efter næsepudsning eller nys og hoste. En forkølelsessmittet person kan smitte fra dagen før forkølelsen bryder ud og til lige efter at forkølelsen er overstået, men smitten er dog mest udtalt i starten, hvor der typisk nyses mere.

Viiral kan skabe en barriere, der gør at du kan undgå at blive smittet med forkølelses virus via næsen. Udover at anvende Viiral inden du skal være sammen med andre, er det en god ide at:

  • Vask dine hænder grundigt og ofte
  • Undgå længerevarende kulde, der medfører kraftig nedkøling

Content