Udgivet i

Studiestart med covid-19

Studiestart med zoono

Studiestart i en svær tid

Studiestart. Et vigtigt kapitel for de mange unge, der har valgt at gå i gang med en ny uddannelse. Det er både de helt unge, der kommer direkte fra gymnasiet, eller dem der lige skulle bruge et sabbatår eller to først.

Det kan i sig selv være en stor omvæltning at starte på en ny uddannelse, for så ovenikøbet også at forholde sig til den stigende smittespredning, som primært har ramt de unge. Hos Bropharma vil vi gerne hjælpe dig som studerende, til at blive godt klædt på til at komme igennem både uddannelsen og covid-19 på den bedste og mest optimale måde.

Få det bedste ud dit studie

Under nedlukningen af Danmark har universiteterne og uddannelsesinstitutioner tænkt på alternative måder at afvikle undervisningen på. Underviserne og de studerende har kørt med online undervisning på Zoom og i Microsoft Teams, men nu er der igen blevet åbnet op for fysisk fremmøde på uddannelsesstederne. 

Selvom der er åbnet op, vil mange studerende stadig skulle arbejde meget mere selvstændigt end normalt, hvilket kan være en stor udfordring. Vi vil derfor komme med vores råd til, hvordan du som studerende bedst kommer igennem denne tid:

Gode råd til hverdagen

  • Skab en struktur for din hverdag, så du afsætter x antal timer til læsning og til fritid. På den måde kan du have overblik og give dig selv lov til at ‘holde fri’.

  • Hold dig aktiv! Det kan være rigtig hårdt at sidde med næsen i bøgerne en hel dag, så prøv så vidt muligt at holde dig aktiv, enten med lidt hjemmetræning, en gåtur eller en frisk løbetur.

  • Husk at være social. Selvom vi ikke kan mødes med vores studiegruppe og venner som før, kan vi stadig være sociale enten online eller mødes og holde afstand.
  • Hold dig altid opdateret. Der bliver hele tiden lavet nye tiltag, og det kan være forvirrende at holde overblik over nye restriktioner, samtidig med at du er ved at sætte dig ind i et nyt pensum. Hold dig derfor altid opdateret på dit uddannelsessteds hjemmeside eller på Blackboard. Det er informationer, der kan påvirke dig direkte.
gode råd til studiestart
studiestart fest

Rusture og studiestartsfester bliver ikke det samme

Studiestart, som vi kender det, er fyldt med rusture, studiestartsfester, fredagsbarer og aktiviteter, men i år har de fleste uddannelsessteder valgt at afkorte eller helt aflyse nogle af de store fester. Der vil dog stadig blive holdt arrangementer og fester bare med forbehold for at forebygge smittespredningen. Som studerende kan man aktivt gøre noget selv, så man får den fedeste start på studielivet, samtidig med at man føler sig tryg.  Sundhedsstyrelsen er komme med en række råd til, hvordan man skal forholde sig til fest og arrangementer uden at øge risikoen for smitte:
  • Bliv hjemme, hvis du er syg eller mistænker, at du kan være smittet
  • Hold fester et sted med færre deltagere, og gerne med dem som du ses med til dagligt
  • Hold festen et sted, hvor der er god plads, og hvis vejret er til det, så overvej at holde festen udenfor – men tag hensyn til naboerne
  • Servér eventuelle snacks portionsanrettet, fx i små plastikkopper til hver person og hav håndsprit tilgængeligt hvis der serveres noget at spise
  • Undlad at flere drikker af samme flaske, glas m.v., da risikoen for smitte øges
  link: https://www.sst.dk/da/corona/Forebyg-smitte/Saerligt-til-unge

Læs også med her