Udgivet i

Forebyg sygdom og forkølelse

Drop chili og ingefær
Her får du 5 gode råd til forkølelsessæsonen

Når forkølelses- og influenzasæsonen rammer, kan ingen vide sig sikker. Men du kan gøre et reelt forsøg på at styre uden om de mange bakterier, der gemmer sig på kontaktoverflader og som partikler i luften. For ingen kan undgå de små baktusser, men du kan styrke dit immunforsvar og tage dine forholdsregler. 

1. Motionér og hold dig aktiv

Motion og bevægelse er nøglen til en krop i balance. Her styrker du immunforsvaret løbende og giver din krop de bedste forudsætninger for at kunne bekæmpe infektioner. 

Regelmæssig motion er noget af det, der virker. Hos TV2 har de talt med en speciallæge, og budskabet er simpelt. Motion og aktivitet i hverdagen gør kroppen modstandsdygtig og stærk, når influenza- og forkølelsessæsonerne indtræder.  

Folk går tur i en skov

2. Skru ned for de travle dage

Stress har aldrig været godt for noget. Og forskning har vist, at der kan være en sammenhæng mellem stressede personer og deres evne til at bekæmpe sygdom. Det svækker vores immunforsvar og giver større risiko for at blive smittet.

Søvn er også en vigtig faktor i din hverdag. Når du får over 7 timer søvn, giver det dig bedre chancer for at bekæmpe de virusser, der angriber.

3. Undgå rygning

Noget, som alle forskere er enige om, er sammenhængene mellem rygning og luftvejsinfektioner. Det betyder, at du har meget større sandsynlighed for at udvikle disse former for infektioner end ikke-rygere.

Så læg cigaretterne på hylden og hav lettere ved at holde sygdom på afstand.

4. Kosttilskud i vintersæsonen

Der er mange gode råd og myter om, hvad der kan holde forkølelsen fra døren. Ingredienser som chili og ingefær bliver ofte beskrevet som mirakelprodukter, når man er blevet smittet. 

Ifølge TV2’s eksperter får du meget mere ud af at forebygge mod forkølelser og infektioner end at helbrede dem. Og det kan du gøre med kosttilskud som D-vitamin og multivitaminpiller. D-vitamin er en af de helt store helte gennem vintersæsonen, hvor vi generelt har svært ved at få nok på en naturlig måde. 

5. God håndhygiejne

Behøver vi overhovedet at sige det? Du skal vaske dine hænder, og du skal sørge for, at dine børn også får vasket sine. Det bliver bevist gang på gang at den gode håndhygiejne er en af de mest effektive måder at undgå smitte og sygdomsspredning.

I den forbindelse er det også gavnligt at mindske din ansigtsberøring. Netop fordi vores hænder er kilden til rigtig mange bakterier, skal vi ikke overføre dem yderligere. Smitte opstår specielt når det rammer øjne, mund og næse. Så hold nallerne fra ansigtet. 

Hvis håndvask ikke er tilgængelig, kan du også fjerne bakterier med desinficeringsprodukter, der er nemme at have med i tasken. Du kan benytte begge metoder, men Sundhedsstyrelsen anbefaler håndvask, når du skal håndtere mad eller efter toiletbesøg.  

Den årlige forkølelse er svær at undgå

Der er som sagt mange gode råd, når vi snakker forkølelser og sygdom i hverdagen. Selvom man tager alle forholdsregler, kan det ikke undgås at blive ramt engang imellem. TV2’s ekspert forklarer, at den gennemsnitlige dansker bliver ramt af to til tre luftvejsinfektioner om året. Tallet kan blive endnu højere i børnefamilierne, da bakteriehåndtering er sværere her. Læs bl.a. mere om, hvordan du desinficerer dit barns legetøj

Vil du have en desinficering, som virker?

Når vi taler om god hygiejne og regelmæssig håndvask, er det fordi, vi ved, hvad vi snakker om. Hos Bropharma har vi altid haft fokus på de små ting i hverdagen, som kan gøre en enorm forskel.

Et af vores mest populære produkter er Zoono. Et fantastisk alternativ til din daglige bakteriebekæmpelse. Zoonos hånddesinfektion er vandbaseret, men arbejder med en innovativ teknologi. Den bekæmper aktivt bakterier og kappebærende vira.

Zoono_hånddesinfektion_800x700
Hånddesinfektion_2_700x800

Hvis du vil vide mere om vores produkter så tilmeld dig her